Klustec Onderhoud

Specialist in betononderhoud

 

Betonreparatie.

Betonnen constructies hebben onderhoud nodig. Door verouderingsprocessen en andere oorzaken neemt de kwaliteit van beton af met betonschade als gevolg. Om deze schade te herstellen is het belangrijk om de oorzaak ervan vast te stellen. Wij helpen u hier graag bij.

Betonschade kan diverse oorzaken hebben. Veel schadeprocessen treden pas op als stoffen zoals water, kooldioxide, zuurstof en zouten het beton binnendringen. De snelheid waarmee ze binnendringen, heeft invloed op de ontwikkeling van de schade en de levensduur van het beton.

De levensduur van beton kan door verschillende schade-mechanismen worden verkort. Schade kan onder andere ontstaan door roestende wapening, chemische aantasting van de cementsteen, fysische en mechanische aantasting van het beton door vorst.

Het milieu rondom het beton, zoals de klimatologische omstandigheden, in combinatie met de eigenschappen van beton, zoals de porositeit, zijn bepalend voor de kans op schade en de snelheid waarmee die zich kan ontwikkelen. Bij betonschade is het belangrijk om de juiste oorzaak van de schade vast te stellen, zodat de betonreparatie op de juiste manier kan worden uitgevoerd.